Stein - TentfeSTEIN

De feniks is herrezen, miljaar, ’t is ze gelök! De oer-oude traditie: De Tent in Stein leeft weer, dankzij de durf en inzet van deze durvers, chapeau! In de voorverkoop al zo’n 500 kaarten weg en toen ik op het hoofdmoment van ons optreden de tent in keek, schatte ik toch zo’n 800 feestvierders. Wat een feest! Een goedgevulde tent en vooral: BIER ZOALS HET BEHOORT GESCHONKEN TE WORDEN! GLAS! En geen gepiel met plastic bekers. Tel daarbij op de kampioenschappen van de jongens van De Ster en de promotie van HAVANTIA uit Meers, nou dan kan de avond niet meer kapot

De regionale trots LAMBSHADE beet het spits af zodat de tent al goed opgewarmd was. Het was erg komisch om te merken dat de jongens van Lambshade echt hun best hadden gedaan om hun playlist zo aan te passen dat ze fijn op tijd hun ding gedaan hadden en onze spullen zonder stress konden worden omgebouwd. Afspraak: Support begint om 21.10 uur en weet je wie begon om 21.10 uur? Staan ineens een hoop mensen op het podium van de organisatie en ja, ja wat die deden is me nog niet duidelijk, nu weet ik het weer: ze hielden het programma op! En de jongens van Lambshade zich zitten te verbijten omdat het van hun speeltijd afging. Ach, wat maakt het uit, het feest kon al niet meer kapot omdat Bertha voor alle muzikanten en crew een grote bak met “Magische Hete Kip van Bertha” had gemaakt. Lekker man! Alle magen gevuld en toen aan de pinten.

Bij het optreden viel me op dat er veel “oudere Jongeren” binnen waren en die leefden uiteraard echt op toen we halverwege ons programma de raamvertelling “Ich doon ’t zjwart” loslieten, met een greep uit oude hits uit de jaren 60 en 70. Tel daarbij op de talrijke uitglijders in de mosjpitt. Ik heb me vooral vermaakt met het jonge spul voor het podium, 14 jaar? Veel ouder schatte ik hen niet, volgens mij de eerste keer bij Bagge maar binnen 10 minuten was hen de code duidelijk hoe men zich behoort te gedragen, niet van dat benauwde! Mosjen en rouzen en val je op je bek dan word je toch weer snel opgeraapt. Bagge is not for Sissy’s, hoewel, er vloog me toch ook menige Sissy, pakje-deftig haaks over de vloer en belandde dan ongeveer half-dubbel-gevouwen onder het podium. En ondanks alle gedoe, geen haantjes-gedoe, geen ruzie, ik blijf me gelukkig prijzen dat we met Bagge toch steeds het leukste publiek van Limburg trekken, of dat nou in Noord, Zuid of midden van onze provincie is. Geweldig!

Ontegenzeggelijk is wat ons betreft de test-case succesvol verlopen: De Tent van Stein heeft in de nieuwe opzet weer duidelijk bestaansrecht, met zo’n organisatie en vooral zo’n leuk publiek mag het van mij volgend jaar weer. Iedereen die meegeholpen heeft aan deze leuke avond, hetzij door organisatie, hetzij, louter door aanwezigheid of zelfs alleen maar door het meehelpen aan het leegdrinken van alle vaten, bedankt en hopelijk iedereen gezond thuis.

Henk

Wegens vakantie van onze vaste fotograaf deze keer helaas geen foto's in ons fotoalbum

Henk,

Complimenten voor jullie optreden afgelopen vrijdag! En super dat na het belletje met Ton ons aller HAVANTIA nog een aantal keren ter oren kwam. Super sfeer, super optreden, super GLAS bier…klasse! Ton heeft overigens nog een shirt van Havantia in zijn koffer…wellicht leuk om deze in November bij de tent in MEAS weer terug te overhandigen??? Dan zullen wij er in ieder geval weer in grote aantallen zijn. Complimenten en groeten,

Tim


Hoi Henk,

Hierbij willen we jullie danken voor jullie bijdrage tijdens ons eerste TentFeStein. We mogen terugkijken op een zeer geslaagd weekend en hopen dat jullie net zoveel plezier hieraan hebben mogen beleven als ons. De Tent van Stein heeft zich goed weten te profileren en heeft het bestaansrecht van een “oude” traditie doen herleven. De reacties die we hebben mogen ontvangen uit de gemeenschap, van bezoekers en sponsoren waren dan ook overweldigend. Een succes wat ons zonder jullie inbreng niet was gelukt. Bagge heeft in Stein laten zien dat 1 ding nooit meer zal veranderen…. Jonk of oud, groat of klein, sissy of bikkel, Bagge pas jekerein…. BAGGE RULES!!

We gaan inmiddels vooruitkijken op wellicht een nieuwe editie. De lat is hoog gelegd afgelopen editie en het wordt weer een flinke klus om dit te evenaren. Wederom een succes wat jullie is toebedeeld en het is als Henk zelf al schrijft, wat ons betreft mag dit ieder jaar op deze manier!!! Nogmaals dank voor jullie inbreng en tot snel maar weer.

Patrik In de Braek