Montfort - Sporthal Koeweide

Zo, 2014 kan al niet meer stuk. De kop is er af en als de rest van dit jaar ook zo wordt ... Wat een leuk optreden weer.

‘t Begon al met de werkelijk sublieme catering vooraf, na de soundcheck stond Roger Janssen klaar met zijn potten, pannen en rechauds. Aw mök, er wordt wel eens gezegd binnen ons team: “Wat kriege w’r te aete vanoavend, chinees? “. WAAAW, wat een culinair genieten, da’s toch andere koek dan “chinees”. Indonesische topgerechten, niet zomaar wat vette nasi en saté, nee, nee, laat die jongen van Warung Ledeng uit de Wilheliminastraat maar schuiven en roeren. Heerlijk, makreel, sublieme saté maar nu niet met de verplichte warme pindakaas, maar met een melange van oh,oh. ga zelf maar proeven bij hem. We hebben genoten. Bedankt!

Uiteraard zitten we niet in de Janse Bagge Bend om uit te gaan eten, maar het is toch lekker meegenomen als je zo verwend wordt. Er moest natuurlijk ook gespeeld worden en dat ging heel lekker. De organisatie had zich heel wat moeite gedaan om die grote sporthal mooi in te richten, vloerbedekking op de grond, kolossaal podium, lekker warm in zaal en tja toen was het zo rond 21.00 uur en toen bleef het publiek maar binnenkomen. Green Easer zorgde vooraf voor een goede en stevige opening en omstreeks 22.30 kropen de varkens van Bagge het podium op.

In no time liep weer de helft van het spul uit Odiliënberg, Montfort, Echt en Posterholt in hun blote pens. Het leek erop als of er in de hal een workshop van Herman Brood werd gegeven. al die gasten liepen ineens met creaties op hun blote pens die zo van de hand van ons aller Herman Brood konden zijn, de exacte kleuren, lijnen nuances op hun blote body. Hilarisch! En dan al die meisjes die uiteraard merkten dat: “hij die met pek omgaat, ermee wordt besmet!” In dit geval: Zij die met een knul omgaat die zich met de verkesjtift haet begaajt, nou die staat er ook direct heel gekleurd op.

Als ouwe lul heb ik met plezier gekeken naar die twee jongens, ik schat ze een jaar of 13, die onder leiding van “grote broer” binnen kwamen en binnen een half uur ook het T shirt kapot getrokken hadden en van kop tot teen onder de stift zaten. Met Janse Bagge zit het voor de toekomst wel goed, we zijn inmiddels de vierde generatie aan het verzouwen! Aangezien ze nu “Bagge ontmaagd zijn” hebben ze uit volle borst Blief bie de mam meegezongen, omdat ze nu al weten dat straks als ze 18 zijn en aan de alcohol mogen, de mam de slaapkamer zal ontsmetten als ze dan onder de kar komen, BLURP!!!

En ook niet te vergeten al die meisjes die blijkbaar jarig waren, net ons crewlid Stan. Een van de mooie stukken was zelfs met gevaar voor eigen leven de grens overgeglipt, helemaal vanuit Heinsberg, haar leven gewaagd om Bagge te zien. Een pracht avond, goed volk, flink vol, prima organisatie en van de band heeft niemand honger of dorst geleden. Hopelijk is iedereen goed thuis gekomen, Sjoerd waarschijnlijk en hopelijk ook, hoewel dat zal wel lukken, want die heeft echt veel ervaring, voor hem was dit het 33e optreden van JBB waar hij te gast was.

Niet langer meer te gast, maar vanaf gisteren vast bandlid, onze nieuwe drummer Wim Hagen die iedere keer van Heidelberg (D) komt afreizen om het hele zooitje van een strakke ondergrond te voorzien. Een waardige vervanger voor Wil en jullie gaan hier nog heel veel plezier aan beleven.

Tataaaah! Groeten, Henk.

Alle foto's van dit optreden op Flickr