Sittard - Spiegeltent Sint Rosafestival

Vroeger meende ik dat tradities er waren om ermee te breken, but now I'm an older and wiser man en vind ik dat, althans dat de traditie: "BAGGE in de Speigeltent oppe Sint Rosa" tot de ultieme Middenlimburgse tradities behoort, die behouden dienen te blijven. Wat is dat toch elke keer lachen om vanaf het podium jong en oud op zo'n sjieke manier bezig te zien. Jong? Ma jong, er waren weer kids van 7 jaar of zelfs jonger. En oud? Ma jong, nog mensen ouder dan ik! Elk jaar is het optreden in Sittard een van die optredens waar we ons op verheugen, altijd leuk volk, aanvankelijk rustig en uiteindelijk iedereen weer knatsj door het lint.

Stage-diven en zelfs de Condor weer van stal gehaald en die vloog dat het een lieve lust was, Condor? Eén? De vluchtleiding op Maastricht Aachen Airport had ineens zoveel vlekken op de radar dat er direct ALARM geslagen werd. Het hele luchtruim zat hartstikke vol, we hadden op het laatst gewoon startbanen te kort!

Kortom: het was weer berengezellig, smoorheet en heerlijk om amateurmuzikant te zijn.

Heilige Sint Rosa, bid voor ons en pak dich zelf auch eine.

Heilige Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

De gemeente Sittard-Geleen bracht het Sint Rosa festival onder de aandacht middels posters en flyers met de afbeelding die je hier naast ziet.

Kijk even goed en je ziet behalve de namen van enkele grote toppers ook de naam van de Janse Bagge Bend. Net onder de kunstmarkt.

En daar bovenop wisten ze nog te melden dat wij een cultureel programma zouden verzorgen.

En verdomme cultuur was het, met een super grote C. Echte Limburgse cultuur in een Limburgse ambience.

Er zijn nog altijd leraren die weigeren een CKV werkstuk voor Culturele Vorming toe te staan als het over Janse Bagge gaat. Dat deze mensen maar eens een keertje komen kijk. Wordt je CKV om deze reden afgekeurd meld het ons dan en wij zullen persoonlijk actie ondernemen.