Valkenburg - Pop on Top Festival

Eigenlijk niet te filmen, staan we daar weer! Verleden jaar op dezelfde plaats, stralend weer en als amateurmuzikantje mochten we toen het podium op met onder meer Guus Meewis, Ben Saunders en Racoon. Wegens succes dit jaar geprolongeerd en weer stralend weer en dit jaar het podium en de backstage-area gedeeld met onder andere Gers Pardoel, Roel van Velsen, Golden Earring en De Dijk.

En vooral: een hoop mensen die je als band al gelijk een goed gevoel geeft als je het podium op gaat. Bij de aankondiging merkten we al dat er genoeg fans in de wei lagen om ons over de eerste plankenkoorts heen te helpen. Toen er ook nog een groepje vooraan "Ossekop" naar Tonnie begon te scanderen wisten we dat het een leuke middag ging worden.

Voor de mensen die JBB de laatste maanden op deze site gevolgd hebben weten dat onze saxo-Wim verleden jaar met zijn auto van de weg is afgeschoffeld door een man met een dikke vrachtwagen die gewoon door rood knalde. Wim heeft lang met zijn schouder gerevalideerd maar vandaag liet hij weer zien dat hij van toeten en blazen wist. Als extra misthoorn hadden we Jos Heutmekers ingehuurd voor een handvol consumptiebonnen, zodat de sexy blazerssectie goed uit de verf zou komen.

Bijzonder leuk detail was dat backstage geen consumptiebonnen gevraagd werden, er stond een tap. En onder het motto: “afleveren zonder luchtbellen, kijkglas moet vol zijn” hebben we de tijd dat we niet op het podium stonden, goed besteed. Uiteraard de tap van tijd tot tijd met rust gelaten en gaan kijken naar de andere artiesten. En eigenlijk stiekem harstikke trots op ons zelf, dat we daar mochten optreden tussen die geoliede rockmachines. Die Roel van Velsen rockt als een raket, de jongens van de Earring, die overigens van mijn leeftijd zijn, tja, iets ouder en die laten zien dat niet alleen ene Mick Jagger lang na zijn puberteit nog vitaal over een podium kan racen. Idem de Dijk. Kortom: het was weer kicken voor ons.

Voor al die mensen die er waren en ons heel even het idee gegund hebben dat we echte artiesten waren, hartstikke bedankt!

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

Het was wat de productie van Janse Bagge betreft best wel stressen door omstandigheden op en rond het podium. Vandaar een dikke pluim voor de mensen van Purple die op het podium zorgden dat alles vlotjes verliep. Koen en de zijnen: van harte bedankt. Een vet bedankje ook naar de organisatie in handen van Mark en zijn team. We hebben het prima naar onze zin gehad.