Valkenburg - Pop on Top Festival

Wat een weekend! Gisteren een bomvolle gezellige tent in Echt en nu vandaag naar Valkenburg, samen met 10 Feet Up, Alain Clark, Ben Saunders, Racoon en Guus Meewis. En Janse Bagge staat als enige amateurclub daar tussen. Qua organisatie was alles vet in orde, perfecte crew, prima geluid, uitmuntende locatie met het glooiende limbo-heuvelland als decor. Tel daarbij op: heerlijk zomers weer en duizenden mensen die hutjemudje “in de wei” stonden.

Ik kwam pas later op het terrein aan toen Racoon net bezig was en ik stond versteld over het ontzettend fijne geluid en prima act, mooie muziek, een pracht stem, kortom:klasse!

Uiteindelijk was het de beurt aan Bagge en konden we onze kunstjes doen. Omdat het een festival betrof hebben we onze vaste vrienden Joost Vergoossen en Jos Heutmekers meegenomen, uiteraard voor de gezelligheid maar ook voor de extra instrumentale boost. Enkele dagen voor het optreden kwam nog het idee om onze doven-tolk mee te nemen om PROEMEVLAAI in doventaal te presenteren, daarbij nog de duivelse vuurspuw-act bij het nummer BRANJE en SJNIRKE.

Overigens toen we startten met FALDERAAAAH bleek mijn Gretsch doofstom te zijn, tijdens het opbouwen werkte alles perfekt en sta je daar voor zoveel duizend man en doet je gitaar het niet. Gelukkig dat Peter en Joost zorgden voor back-up maar in mijn hoofd was ik al aan het denken hoe ik het kon oplossen dat ik dadelijk bij nummer 3: HELDEN toch goed zou kunnen tokkelen. De zwarte Gibson stond klaar met een capodastro om bij NEET D’RAAN GEWAES te gebruiken, haal je die klem weg dan stemt het instrument niet meer helemaal zuiver en moet dat weer worden bijgestemd. Allemaal geen probleem als je tenminste niet gelijktijdig moet aankondigen en zingen. Enfin, al met al liep dat dus niet zoals gewenst en ging volgens mij het idee om bij Banje en Sjnirke geen drums maar wasbord te gebruiken ook een beetje de mist in omdat het wasbord op het podium praktisch niet te horen was voor de muzikanten, dat ging dus gewoon mis, maar werd weer gecompenseerd door Sabine en Perla die hun leven in de waagschaal gesteld hebben met hun vuurspuw-act .

Al met al vind ik dat we ons als amateurtjes goed geweerd hebben, alleen had ik soms het idee dat de mensen van de security in de veronderstelling waren, dat als mensen aan het mosjen zijn, ze dan ruzie hebben. Volgend jaar het podium een stuk naar achter plaatsen, zodat wat meer ruimte is in de wei, maar vooral zorgen voor hetzelfde heerlijke weertje.

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

Speciale dank aan de andere artiesten op dit festival maar zeker ook aan de organisatie (Mark en zijn vrienden) en de crew van Rental (super samenwerking).