Saeffelen (D) - Open Air

In het kader van “don't mention the war” trokken we vandaag de grens over naar Saeffelen. First we take Saeffelen and then Berlin! Aldus geschiedde! We zaten dus in de open lucht in een wei met lampen aan een snoer door de bomen en Steh-Tische en al gelijk een hoop volk op het gras.

Dion met Green Easer warmde de arena al flink op. Green Easer speelt altijd op onze backline en nu had gitarist Dion extra mazzel, want tijdens hun act sprong een snaar en kon hij gelijk mijn Gibson ES 335 omhangen en konden ze door met de show.

Toen het onze beurt was bleef bij de intro het publiek erg angstvallig verwijderd van het podium dus ben ik maar van de bühne af geklauterd en heb de Steh-Tische naar voren getrokken en alom jolijt! Daar werd me toch vanaf het begin met pinten gesmeten. Ik zag een paar hele jonge meisjes die de hele avond op jacht waren naar de resten bier die nog in de glazen waren. Ze schudden die “klatsje” bij elkaar en hadden dan toch weer een vol glas met verscharreld bier en dat werd weer het publiek ingegooid. Sommige liepen erbij alsof ze net onder de douche uit waren gekomen.

Kortom: Duitsland maakte kennis met Bagge en volgens mij is het ze prima bevallen.

Henk