Neeroeteren (B) - Oerknal Festival

En alweer: wat een feest! Een tent met zo'n 2000 feestende gasten uit beide Limburgen. Echt hoor, als we Nederlands Limburg en Belgisch Limburg samenvoegen krijgen we zoiets als Zwitserland, buiten de koepel van de EU in Brussel. Maaseik als hoofdstad of eventueel Roosteren als reserve. Met alleen maar vrolijke mensen die niet zeuren of zeiken. We waren er twee jaren geleden ook al, samen met the boys from Horst-America. Toen was het leuk en nu al weer.

Ondanks dat Valentin als een kreupele Quasimodo al een paar dagen door Neeroeteren kroop n.a.v. zijn hernia-operatie had hij en zijn team het toch weer prima voor elkaar. Alleen al de catering was fenominaal. We hebben het afgelopen jaar op verschillende locaties gespeeld maar dit spande de kroon!

Brasserie Scholtisch Eyck verzorgde voor ons en de Rowwen Heze crew en band de catering. Ma jong! Garnalen in looksaus, Varkensgebraad in champignonssaus, you name it and it was there! Geweldig lekker allemaal en dan heeft iedereen direct die extra push om er een leuk optreden van te maken.

Toen we het podium opkropen zag ik al direct vooraan een hoop volk dat me qua gezicht bekend voorkwam. Allemaal mensen die ik al herkende van eerdere optredens, hartstikke leuk! Het optreden liep volgens mij perfect, maar mijn mening kan niet als norm gelden, want bij die garnalen in looksaus hoort toch al snel anderhalve fles Chardonnay. Dus vertel maar of we leuk waren. Jack Poels en de jongens zaten 's middags nog in Almere en daarom hebben we onze optreedtijd aangepast. In plaats van 21.00 tot 22.00 uur speelden we van 21.45 tot 22.45 uur zodat Rowwen Heze ruimte had om hun hele backline en risers op te bouwen want 's middags gebruikten ze dat hele circus in Almere.

De samenwerking met hun crew liep echt hartstikke prima. Kortom; een prachtige tent, schitterende ambience, heerlijk publiek, perfecte organisatie, prima weer, alle puzzlestukjes pasten perfect.

En dat geldt zeker ook voor de muzikale inbreng van onze toetsenist/accordeonist Marc Knoben die even moest invallen voor onze vaste man op de witte en zwarte toetsen. We hebben het dus over Thijs en die is nu in Zwitserland aan het kijken hoe dat allemaal werkt wat ik met beide Limburgen van plan ben. We moeten er echt werk van gaan maken.

Op naar de fusie van beide Limburgen!

Minister President Henri d'n Eesjte

Alle foto's van dit optreden op Flickr