Susteren - Koppelpop

Dit jaar was er geen Pinkpop Classic dus waren we toch een beetje onrustig omdat we deze zomer, net zoals de voorgaande jaren, helaas deze zomer nog geen festivaloptreden hadden gedaan. Maar gelukkig kregen we een uitnodiging voor het klassieke Koppelpopfestival in good old Susteren.

Toch te maf voor woorden dat, ondanks de klotezomertemperatuur van deze avond, ondanks de regen die soms in stromen naar beneden kwam, ondanks alle anti-factoren er toch een heel legioen prettig gestoorden in de arena bleef en als totaal verknipte sado-masochisten gegeseld werden door de stomende regen. Ik meen zelfs dat ik een paar doorweekten hoorde kreunen: “Ja, ja, nog, nog!!!” Nou, ze werden op hun wenken bediend!

Toch hartstikke sjiek voor een organisatie die belangeloos zoveel energie steekt in een gratis toegankelijk festival, dat die dan uiteindelijk hun moeite toch beloond zien met een hoop drinkend volk op de markt. ’s Middags was ik al de sfeer gaan proeven omdat ik onder andere River of Brakelights wilde zien en horen en heb met plezier naar het podium gekeken en angstig naar de donkere lucht.

Ik was een beetje bang dat mijn stem ’s avonds niet sterk zou zijn omdat mijn keeltje nog niet helemaal hersteld was van de twee zware optredens van verleden week, maar dankzij Florence Nightingale, alias Pleegzuster Bloedwijn, alias Mieke ging alles prefect. Als ik dreig hees te worden dan ben ik altijd gebaat met warme thee met honing en laat ze dat nou toevallig niet in huis hebben op Koppelpop, dus werd een sms gestuurd naar het crisiscentrum en even later kwam Mieke met een kan warme thee en de ouwe was gered! Mieke bedankt!

Al met al, ondanks de regen een hartstikke leuk sfeertje, zo en nu de mand in en morgen naar Sittard, ook weer gratis, de Spiegeltent, tot straks!

De oudste hippie van Zöstere.

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr