Blerick - Kika Benefiet

Tijdens onze jarenlange loopbaan zijn we –tig keren benaderd om voor ideële doelen belangeloos het podium op te kruipen. Onder andere twee keer benefiet voor de slachtoffers van de twee watersnoodrampen in Limburg, vorige eeuw, weet je nog, anders vraag maar aan je ouders. Toon Hermans Huis en vandaag voor KiKa. Uiteraard zijn we erg selectief voor benefietaanvragen, want indien we gehoor zouden hebben gegeven aan alle aanvragen, dan hadden we in de afgelopen jaren toch erg vaak moeten aantreden. Maar deze keer hebben we de aanvraag direct beloond.

Pluim voor de organisatie! Alles was prima geregeld, een puike locatie, goed volk, druk en daar ging het toch vooral om, om een hoop flappen te vangen voor dit goede doel. Gelukkig dat er nog een hoop artiesten belangeloos hebben meegewerkt. Beppie Kraft, Ben Verdellen, om een paar te noemen en als special guest Joan Franka, inderdaad: het meisje met de indianentooi. En eerlijk gezegd vind ik het een hartstikke leuke act om mee naar het songfestival te gaan, stukken leuker dan die drie mannen in dat mooie pak die ons land in het verleden vertegenwoordigden. Joan, meid, leuk dat je, ondanks je volle agenda, toch belangeloos naar Blerick afzakte en er mede voor gezorgd hebt dat er zoveel volk was. Onze steun heb je!!!!!

Na ons optreden bleven we nog even “hangen” en: “Hij zag dat het goed was”. De sfeer zat er goed in, de zaal boemvol, de tapkranen liepen volop, kortom: een succesvolle avond voor de organisatie. Naderhand hoorden we wel dat twee dames met rollator tegen de organisatie hadden geklaagd dat ze voor aan het podium hadden gestaan en moeilijk met elkaar konden praten omdat de band nogal hard speelde. Tja, soms zit het mee, soms zit het tegen.

We reden in elk geval met een voldaan gevoel naar huis. Vooral omdat mijn rechterarm tijdens ons optreden redelijk bleef functioneren, sinds enkele weken heb ik een pijnlijke blessure in mijn rechterarm, een gescheurde pees! Dat houdt in dat ik maar een bepaalde marge heb om mijn arm te bewegen, ga ik door dat gebied en kom in “de rode zone” dan plas ik direct in mijn broek bij wijze van spreken.

Hopelijk dat mijn fysiotherapeut me weer snel operationeel heeft, anders moet ik kijken of we Tena Lady als sponsor kunnen aantrekken.

Quasimodo Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

We zagen trouwens op een papiertje staan dat Ton Hendrikx voor de 7e keer de catering had verzorgd voor genodigden, sponsoren en dit keer ook voor ons. Een super buffet en dat geheel belangeloos. Het beste compliment dat wij in deze kunnen maken is dat we stiekem twee keer zijn gaan opscheppen. Echt te gek.