Beesel - Hoeve de Bongerd

Toen we de markt op reden had ik ineens een deja vu! Ik herinnerde me een JBB-optreden, tiental jaren geleden, ongeveer op dezelfde plek. Zaal De Drakenboch heette die zaak en het was in de beginjaren van Bagge. Op de plaats waar toen De Drakenboch lag, lagen nu twee winkels, nieuwbouw. De zaal was verdwenen maar JBB is nog levend.

We reden een paar meter verder en konden zo de binnenplaats op rijden van hoeve De Bongerd. Wat een leuke locatie! Het optreden was uitverkocht dus dan heb je al extra zin op het podium op te kunnen. Maar eerst: soundchecken en dan met de hele crew aan tafel voor de contractuele “deugdelijke warme maaltijd” want de crew is dan al vanaf 16.00 uur bezig met opbouwen.

Dus wij met de hele bubs naar de gastenkamer van de Bongerd. Mieke van Lomm, Maurice Sijbers en Laura Schmidt hadden ons heerlijk verwend met puree van zoete aardappel en een flink stuk Zweeds varken, overgoten met rode wijn saus. Greta Thunberg zou het vlees hebben laten liggen, maar wij hebben genoten.

We kregen na afloop al verschillende reacties zoals: “Van ouds, net wie vreuger!” Doen we blijkbaar toch iets goeds als stelletje fossielen.

** Henk**