Tüddern (D) - Festzelt

Euregionale Zomertour JBB, neergestreken in Tüdderen Germany.‘s Middags was de tent al op stoom gebracht door “Musikkappellen” van verschilende pluimage en op last van de organisatie was ons gevraagd om te starten omstreeks 21.00 uur. Dit is uiteraard een stuk vroeger dan gebruikelijk bij Bagge en eerst was ik een beetje benieuwd of de tent niet leeg zou zijn tot een uur of 22.00 en dat dan ineens een hoop volk zou binnenstromen. Maar niks van dattem! Om 19.00 uur zat de tent al goed vol en toen we startten was al direct sfeer en tamtam.

Bij mijn openingswoordje al direct aangegeven dat de Hoge Piefen van de EU in Brussel al jaren proberen één Verenigd Europa te forceren, dat heeft inmiddels miljoenen gekost en het kan toch o zo gemakkelijk! Wacht tot de kermis in Tüdderen, haal Harrie Nizet, de nieuwe Schützekönig uit Isenbruch en duw iedereen samen met Janse Bagge in de tent: feest!

Ondanks dat herhaaldelijk bier in de mixer vloog en dus de hele handel uitviel hebben we met allerlei kunst en vliegwerk de winkel toch draaiend gehouden. Kortom: een prachtige avond en een voorbeeld van “grensoverschrijdend amusement”

Auf Wiedersehen!

Herr Kapelmeister Heinrich aus Holland

Helaas zijn er van dit optreden maar een paar foto's beschikbaar. Flickr. Heb je leuke foto's gemaakt mail ze ons dan even.