Heythuysen - Feesttent Sint Nikolaas

Met een beetje angst in het lijf vertrokken we naar “Heitse”, althans niet echt bang, maar gisteren hadden we een optreden van dik twee uur in Berg aan de Maas gedaan en dan merk ik dat de stembandjes de dag erna toch een beetje schor zijn. Het ultieme reddingsmiddel is dan altijd een flinke thermoskan thee en daar een hoop honing en suiker ingooien en die tijdens het optreden leegdrinken, zeer matig met alcohol en dan trekt de ouwe het best tot aan het eind. En aldus geschiedde ook nu in Heitse, het stemmetje hield het vol, uiteraard niet alleen door middel van de wonderdrank, maar vooral ook door het toverwerk van Luc aan de monitor, well done boy!

Voordat het optreden begon werden we ontzettend verwend door Jos en Leny Reijnen, de ultieme cateringservice uit Weert, aw mem, wat hebben we genoten! Dat was andere koek dan een frietje met kroket oppeuzelen in de open lucht,aw mok! Drie verwarmde miniatuur zwembaden waarvan eentje met witte rijst, eentje met kip/champignons in roomsaus en eentje met een groentemix, in room, een vleugje kerrie, daarbij een lid van de organisatie die constant kwam vragen of we nog iets te drinken wilden, Ja dus! De avond kon niet kapot.

Onze vaste supportgroep LABYRINTH klonk vandaag zelfs nog beter dan gisteren, dus over niet al te lange tijd gaan zij als hoofdact en doen wij het voorprogramma. Wat het optreden betreft: Tonnie’s voet was verre van genezen dus die heeft niet over het podium geraced, maar zich redelijk tam gehouden en als we het over tam houden hebben: het geluid was ook heerlijk binnen de perken. Tijdens de soundcheck bleek al dat het lekker klonk in de tent en na enig speurwerk moesten we erkennen dat dit ook te danken was aan het feit dat er geen plankenvloer in de tent lag. Het vochtige gras fungeerde als een soort van spons die de normaliter rondkaatsende frequenties opving en absorbeerde. We moeten het contract maar gaan aanpassen en alleen nog maar tenten zonder vloer accepteren en daarbij alleen nog de catering van Jos en Leny.

Het was een kolossale feesttent en die hebben we niet tot de nok volgestouwd gekregen, maar de mensen die er waren hebben zich kostelijk geamuseerd lijkt me, misschien kwam het omdat Sabina jarig was en iedereen haar wilde horen toen ze spontaan met heel veel dwang het podium opgeduwd werd om PROEMEVLAAI mee te zingen. Uiteraard waren er direct een paar vrijwilligers die zich spontaan aanmeldden en het gemengde maagdenkoor kwamen versterken. Gewoon weer een avond waarbij het toch heerlijk is om amateurmuzikant te zijn. Tijdens het inladen moest ik nog lachen over de stem die steeds verder weg ebde, de stem hoorde bij de eenzame fietser waarvan het slingerende achterlicht aangaf dat de bestuurder geen thee met honing had gehad. En terwijl hij verdween in de nacht hoorde ik hem nog een hele tijd, steeds zachter: “Lola, lalaaaaaaalaaa”. Die had zich waarschijnlijk ook goed geamuseerd. Morgen “sjeete op de bölkes” hopelijk goed weer en een verder fijn verloop van het feest. Sint Nicolaas en al je knechten!

Bedankt! Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr