Leeuwen - Feesttent Sint Laurentius

Daar was werkelijk iets te vieren, down by the riverside in Leeuwen. 125 Jaar Fanfare Sint Laurentius en 10 jaar Percussiegroep dus werd een tent gezet bij Mijnheerkens, alias Meneerkes. Gisteren de reünie, vandaag Bagge en morgen receptie + brunch, maar dus eerst die zaterdagavond tot een goed einde brengen. Zit me verdulleme eerst heel NL te zwichten onder de droogte etc. is eindelijk het feest van de fanfare en is het me een weer om nog geen hond door te jagen. Wind, regen alsof het herfst is! Ondanks dat, toch nog een hoop volk binnen. Minder dan we normaliter gewend zijn, maar dat schrijven we maar op het conto van het pokkenweer en de kermis op 2 kilometer afstand. Toch typisch met Bagge, als er iets “bewezen” moet worden, dan is het net of iedereen nog gekker is dan gewoon. De tent niet bomvol? Geen paniek! Vanavond telt de kwaliteit en niet de kwantiteit.

De avond begon al goed door de gastvrijheid van Ralf van Meneerkes, na de soundcheck werden we onthaald op gratin, frites, schnitsels etc. Zelfs voor mensen met een aparte menu-wens was geen moeite te veel. Ouderwets gastheerschap daar aan het water!

Ralf bedankt!

De boys van Labyrinth waren de weg totaal niet kwijt ondanks hun doolhof-naam. Ze hadden wel een grapje uitgehaald met onze tourmanager door hem een mailtje te sturen met de tekst: "We zijn nu in de buurt van Tiel. Kun jij ons zeggen of we in Beneden-Leeuwen of Boven-Leeuwen moeten zijn." Lichte paniek in de tent, maar 10 minuten daarna kwamen de mannen met een uitgestreken gezicht de tent binnenlopen., Dion (hun zanger / gitarist) zei naderhand dat het zo’n leuk publiek was, dat liet merken dat ze de support-act ook waardeerden en niet alleen stonden te wachten op Bagge. Leuk toch!

Omstreeks half 11 begonnen we te Baggeren en ik merkte al gelijk bij de eerste noten: “Dit wordt leuk!” Vanavond eens een hoop mensen die een stuk ouder waren dan ons gebruikelijke publiek. Naarmate de avond vorderde werd het steeds moeilijker om in onze rol te blijven, ik heb me bescheurd, Tonnie met zijn gekke fratsen bezorgde me echt de slappe lach toen hij die kip molesteerde, doodschoot en naderhand nog vanuit de heup, net zoals Gary Cooper in High Noon, het genadeschot gaf toen de kip al uitgeteld op de grond lag. Dat is nog eens wat anders dan Gans-trekken in Grevenbicht. Op een bepaald moment kreeg ik echt geen noot meer uit mijn keel van het lachen.

’t Bewijs dat het een geslaagde avond was kon je merken aan de aandacht, soms heb je wel eens avonden waar de helft van de zaal een gedeelte van de show met de rug naar het podium staat, maar hier in Leeuwen bleef iedereen naar het podium kijken.

Ook leuk dat na het optreden nog twee mensen afscheid kwamen nemen en bedanken voor de leuke avond. Die meneer vooraan “Ich goan neet mee zo vööl oet wie vreuger, mer vanoavend heb ich mich te barste gelachen, lang neet mee zo’n sjpas gehad” of die gast uit Swalmen die ook liet merken dat hij geen spijt had dat hij het slechte weer getrotseerd had om nog wat jeugdsentiment te komen ophalen. “Sjiek is mich dat” zou Fabrizio zeggen en wij sluiten ons daarbij aan want tijdens de rit naar huis heb ik me nog rot gelachen toen een hoop van de capriolen die gebeurden op het podium, nog eens herinnerd werden. Wat een stelletje malloten zijn we toch. Ik hoop dat iedereen veilig is thuis gekomen en tot ziens over 125 jaar bij het 250 – jarig jubileum van Sint Laurentius. Tot dan!

Dirigent Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

Op deze pagina, bij de recensies van de optredens, plaatsen we soms reacties van bezoekers etc. Je mag ons steeds mailen om een reactie te geven. We zijn natuurlijk altijd zeer verheugd te horen dat mensen genoten hebben van het optreden. Onderstaande mail heeft echter heel wat los gemaakt binnen de band want we waren echt geraakt. Een mooiere reactie is nauwelijks denkbaar. We hebben inmiddels contact gehad met Tjeu en hij vond het prima dat we deze recensie van hem plaatsten.

Geachte bandleden JBB, beste Henk,

Als bewonderaar van Janse Bagge moet ik het volgende even kwijt. In de jaren '80 heb ik jullie vaak genoeg zien optreden. Altijd ervan genoten. Ik was toen midden dertig. Omdat mijn kinderen opgroeiden en ik druk was met mijn werk, studie en sporten, heb ik geen optredens van jullie meer gezien. Echter, mijn kinderen zijn nu zelf volwassen, getrouwd en hebben zelf kinderen. En ook mijn kinderen, zoon (39 jaar) en dochter (35 jaar) vinden Janse Bagge geweldig.

Doordat er begin dit jaar een dramatische wending in ons leven kwam, mijn lieve vrouw Ria is begin februari na een vreselijke ziekte overleden, hebben de kinderen mij weer meegenomen naar jullie optredens. Eerst in Boukoul en afgelopen zaterdag in Leeuwen. Ik stond met mijn 63 jaar beide keren geheel vooraan bij de buhne. En ik kan je zeggen, wij hebben genoten. Hoewel het in Boukoul misschien drukker was dan in Leeuwen, het optreden van jullie in Leeuwen was in vergelijk met Boukoul veel beter. Misschien ook wel door een meer meelevend publiek. Ik vond Ton Meissen schitterend. En ook jouw verhalen m.b.t. de "songs" en de uitvoering ervan: Chapeau! Het zal zeker niet de laatste keer zijn geweest dat ik naar jullie ben komen kijken. Ik zal op de site kijken waar jullie nog optreden.

Graag wil ik ook even mijn bewondering uitspreken voor de jongens van Labyrint. Zij speelden live naar mijn beleving erg goed. Vooral de nummers van Black Sabbat, Mud en Status Quo klonken prima. Tenslotte wens ik jou en je collega-bandleden veel succes. En vooral ook: gezondheid.

Met vriendelijke groet.

Tjeu Watrin