Meers - Feesttent Koeleköp

In de ruim 30 jaar dat we als Baggeraars door het land trekken kom je van tijd tot tijd nog in die echte dorpsgemeenschappen waar blijkbaar iedereen, iedereen kent binnen een straal van 7 kilometer. Waar het nog mogelijk is om een geweldig feest te organiseren waar men een heel acceptabele entreeprijs van zo’n € 7,- hanteert, in de voorverkoop zelfs nog goedkoper.

De consumpties vertapt worden aan € 1,50 en let wel, niet in zo’n lullig plastic picknick bekertje dat stijf staat van de weekmakers, nix van dattum! IN GLAS!, Zo behoort pils gedronken te worden en aldus geschiedde in Meers. Het pittoreske Maaskantplaatsje waar al 44 jaar Sjo Martens lid is van De Koeleköp. Gisteren een drukbezochte receptie en vandaag een blik jeugdsentiment opengetrokken door de Limbo-fossielen Janse Bagge uit te nodigen.

Aanvankelijk hingen er toch een paar donkere wolken boven Meers want ik was al een paar dagen met een opkomende griep aan het worstelen. Binnen de organisatie liep er eentje met een liesbreuk, weer een ander had moeite met zijn knie, kortom het was hoop en al of iedereen tot het eind van de avond op stoom zou blijven. Tja, het is een bekend verhaal, zo snel als gesoundchecked is en de eerste half-om en sjoesen zijn weggetoverd dan is elk bandlid weer op krachten.

We aten in een schooltje naast de tent en de kinderen zullen maandag wel wat merken lijkt me. Hun hele lokaaltje stond in het teken van de Janse Bagge Bend.

Er waren zelfs placemats met de tekst "Samekelijk eten JBB" en op het schoolbord nog iets in die richting. Bij het verlaten van het lokaal moest ieder bandlid, crewlid en ook alle leden van ons voorprogramma Labyrinth met een vette stift hun handtekening op de deur zetten.

Het was weer lachen om zo’n hele tent vol, te zien met mensen die zich amuseren. Een tip: ga niet uitbreiden in Meers, bouw niets bij en houd het zo zoals het nu is. Om in zo’n dorp oud te mogen worden lijkt me als een warm bad. Houden zo! Sjo, nog 11 jaar volhouden, we’ll meet again bij de 5 x 11 Koelköp.

Alaaf!

Prins Henk de 61e

Alle foto's van dit optreden op Flickr