Grevenbicht - Feesttent Armada

Voor onze optredens hanteren we, voor onze eigen communicatie, verschillende termen.

Een optreden in een tent of op een festival staat in onze agenda als “TENT” of “FESTIVAL” en sinds enige tijd hanteren we voor de hele kleine locaties, dus met een capaciteit voor ongeveer 400 entrée’s, de term “KORT bie d’n TAP”. Dan is er nog “KORT bie d’n TAP PLUS” voor de locaties van 400 tot ongeveer 800 entrees. Sinds dit optreden in Grevenbicht komt er waarschijnlijk een nieuwe term bij:

“Janse Bagge goes Party-tent PLUS”. Geweldig! Toen de vereniging ARMADA ongeveer een klein jaar geleden contact opnam om eens te kijken of JBB een leuke aanvulling kon leveren voor hun 75-jarig bestaan hebben we direct geadviseerd om niet direct zo’n grote, dure tent-accommodatie te huren, maar het kleinschalig te houden. Groot voordeel dat men geen hoge kosten heeft en het altijd gezellig is in zo’n klein ding. Blijkt naderhand dan ook nog dat uitgerekend op die grote feestdag, uitgerekend dan, een belangrijke voetbalwedstrijd gespeeld wordt, dus binnen de vereniging zagen sommige mensen hun geest al kruipen. “Aw mok, hebbe w’r Bagge en hebbe w’r dalik ein hawf laeg tent omdet gans Beeg veur d’n tillevisie zit!” Tataah! En dan is het toch zalig om lid te zijn van Janse Bagge, want ondanks de ontzettende concurrentie van activiteiten in de buurt, ondanks de voetbalwedstrijd, stond, toen we de eerste muzikale noten de tent in strooiden, die tent toch mooi propvol. Geweldig!

Sta je daar vanaf het podium jong en oud te bekijken hoe iedereen zich amuseert. Vlak voor het podium werd mijn aandacht getrokken door een meisje met een T-Shirt met een opdruk in de trant van “Looking a bit Sweet” of iets van die strekking, kostelijk, van het begin tot het eind van ons programma zong ze alle nummers woordelijk mee. Is Bagge nu Cultuur of niet?

Ik heb me ook bescheurd door het observeren van enkele gasten van een nog gezegender leeftijd dan ik al bereikt heb, die echt “ Pakje Deftig” aan een tafeltje gingen zitten en vanaf afstand het zich ontwikkelende schouwspel bekeken. Hoe ze de wenkbrauwen fronsten en mekaar aankeken toen de halve tent ineens “Sjaele Wixxer” schreeuwde. Een oudere mevrouw zag ik echt herhaaldelijk haar hoofd schudden, die heeft dinsdag echt wat te vertellen op de avond van R.K. Vrouwenbond.

Al was deze avond niet zo massaal dan die van verleden week in Echt ( ongeveer 1000 gasten) en de dag erna Valkenburg met een kleine 7000 toeschouwers, dit was toch ook een hartstikke leuke. Geweldig geluid door het professionele LINE ARRAY SYSTEM van Ampco en vooral een fijne avond om weer te zien, dat ondanks alle tumult, er geen ruzie komt, iedereen zich geweldig amuseert en je met een fijn gevoel weer op huis aan tuft.

Armada! Tot over 25 jaar!

Op naar de 100, maar als ik er nog ben, dan wordt dat toch met een rollator vermoed ik.

Grensrechter Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr

Hallo Henk,

Mede ook namens comite Armada 75 jaar wil ik Jansse Bagge feliciteren met hun geweldig optreden. Iedereen was vol lof ..... een super optreden met een zeer sfeervolle tent. Grote complimenten!!!! Alleen maar positieve reacties. Henk, tot weer eens wat is!

groetjes, Wil Deuss