Schinveld - Feesttent 60 jaar Jonkheid

De avond begon al goed! “Geweun Lekker!” onder die naam had iemand uit de Boschstraat in Schinveld flink in de pannen geroerd en gezorgd dat band, plus de crew, plus voorprogramma, niet met een lege maag het podium op hoefden. Witte rijst met kip in lekkere saus. Wat is dat toch fijn om muzikant te zijn!

Green Easer warmde de tent al aardig op met hun classic rock en toen kwam Big Benny. Uiteraard had "de jong oet Remunj" niet lang nodig om de tent op de kop te krijgen en omstreeks kwart voor 11 was het de beurt aan Bagge. We waren door de organisatie ervan op de hoogte gesteld dat er heel stringente geluidnormen waren voor deze avond, dus was een limiter ingebouwd, een soort schakelaar die actief zou worden als het geluidsniveau boven een bepaalde waarde zou komen. En dan spreekt het toch weer voor de jongens van de crew, met name Eric en Lars, die vakkundig zorgen voor een goed popgeluid, maar de limiter geen keer heeft ingegrepen, Hulde!

En als ik toch bezig ben om complimenten uit te delen kom ik er zeker niet langs om een pluim op de hoed van de organisatie te steken. BIER IN GLAZEN! Bier, zoals het hoort: getapt in glazen en niet in zo’n slap plastic bekertje dat blinkt van de weekmakers. En dan vooral hulde voor al die obers die als de weerlichten door de tent renden en de lege glazen ophaalden.

Wat het publiek betreft waren er vanavond twee leuke uitersten: Anne Vogten werd om middernacht 17 jaar en het kwam net goed uit dat we enkele ogenblikken voor middernacht een nummer wilden inzetten, maar dat maar even hebben laten rusten en Anne maar het podium opgehaald en haar Proemevlaai laten meezingen. 17 jaar en nu al fan van Janse Bagge.

Het andere uiterste was dat ik in publiek opeens eens groepje zag waarvan ik enkele mensen, qua gezicht herkende, maar niet gelijk kon plaatsen. PAAAAAF! HEBBES! Ik schat, meer dan 20 jaar geleden speelden we in Susteren en was een clubje uit Groesbeek, bij Nijmegen te gast op de camping, die hebben zich die avond in Susteren zo geamuseerd dat ze met hun camper de dag erna door Susteren gingen rijden en vroegen waar de zanger van JBB woonde. Als notoire dorpsgek zijnde, was dat voor niemand in Susteren een geheim dus ‘s morgens om een uur of negen stonden deze lui bij me aan de voordeur, terwijl ik met een houten kop net enkele uren slaap had gehad, en nu stonden ze ineens weer voor onze neus, leuk toch.

Wat me vooral bijblijft van deze avond was dat het uiteindelijk het een hele gezellige natte zooi werd, meer dan 20 vaten zijn opgezopen en last but not least: geen zeik, geen ruzie, geen gewonden alleen maar een grote hoop gezellige mensen. Bedankt! En nu nog 40 jaar wachten voor het feest van 100 Jaar Jonkheid Schinveld.

Ik kruip in bedje, welterusten!

Henk

Alle foto's van dit optreden op Flickr