Doenrade - Feestent Schutterij

Als afsluiter van de meteorologische zomer was dit geen slecht eind! Een kolossaal grote tent, gezellig ingericht met Stehtische, houten vloer en “kamerbreed buffet” over de hele lengte en dus hadden de gasten geen enkele moeite met “tanken”en het “ Afleveren zonder luchtbellen, kijkglas moet vol zijn”. Ondanks dat het geen tropische temperatuur was, werd er toch flink gedronken.

Akkoord, vlak voor het podium stond het gezelschap van “Spek & Ei”. JBB-fanaten, waarvan blijkbaar de reclasseringsambtenaar hun enkelband tijdelijk zo had ingesteld dat ze ermee naar Bagge mochten, als onderdeel van het resocialiserings project: “Truuk noa de normaal luuj”. Ze hebben zich ontzettend goed gedragen. Ik heb het observatierapport al via mail opgestuurd naar De Geerhorst, ze mogen vaker komen. Gekkigheid natuurlijk. Alweer verwonder ik me erover dat we nog steeds zulk leuk en gezellig volk trekken, geen gedoe of gesodemieter, gewoon volk dat komt om te drinken en zich collectief te gedragen als een maf. Heerlijk toch.

Green Easer deed het weer als vanouds prima en warmde het zaakje al lekker op, bij het optreden van JBB werd ineens een traditie voortgezet die in Guttecoven als eerste voorkwam, namelijk dat opeens het aggregaat ophield dat te doen wat verwacht werd en waarvoor betaald was: Stroom leveren! Pats. Opeens weer SENDESCHLUSS! Alles in het donker en alle leden van Bagge ineens doofstom. De blazers hebben nog even op de toeter geblazen en zo bleef de feestvreugde toch aanwezig.

Al met al weer een leuke avond om op terug te kijken, voor de gasten, de organisatie en vooral voor de bend. Succes morgen met vogelsjeete.

Loup neet veur de luip!

Sjötteköning Henk de 63e

Alle foto's van dit optreden op Flickr