Tungelroy - 4 x 11 jaar CV de Bokkeriejers

As we uitgaan van de eerste twee optredens die we in 2012 gedaan hebben, dan kunnen we zeggen dat de start van dit nieuwe jaar voor Bagge om de potdomme niet verkeerd begonnen is.Verleden week was al heel lekker, maar deze in “Tungelder” was nog gekker. Ondanks de kou die hele zaal bomvol met leuk publiek.

Sommige kwamen kijken naar hun oude jeugdhelden en moesten constateren dat we in de afgelopen 30 jaar toch ook al ettelijke keren “de klok rond” waren geweest, maar, allez, het rockte nog als vanouds. Ook hartstikke leuk om zoveel echt jong volk voor je podium te hebben en die, gaandeweg de avond vordert, te zien dat ook deze generatie weer een hoop “JBB-fans for Life “ zal opleveren. Ze keken zich de ogen uit de kop naar dat stelletje fossielen op de bühne.

Alle lof ook voor de organisatie, toen ’s middags de crew uit Utrecht kwam, werden onze boys in de watten gelegd met sloten koffie, bergen broodjes met kroketten en frikadellen en zelfs paaseieren stonden op het menu. En toen we na de soundcheck in de kantine konden gaan eten, had ene Wil Jacobs zijn culinaire kunsten laten zien. Ma jong, dat was heel lekker, chapeau voor alle lekkere dingen die hij had klaargezet voor onze meute.

Onze vaste drummer was weer terug van weggeweest en vandaag hoorden we het verhaal van de vervangende drummer van vorige week, toen die op weg was naar huis (Heidelberg, Germany). Even over de Nederlands Duitse grens werd hij aan de kant gereden door de Duitse drugs politie. Zijn kenteken was verdacht omdat hij twee weekenden achter elkaar de verre trip naar Nederland had gemaakt. Wim gebruikt medicijnen die hij zonder verpakking in zijn auto had liggen. Toen begon het zaakje te stinken. Zijn gage van die avond had hij ontvangen in een dichtgeplakte envelop. Die lag op de bijrijdersstoel. Toen zat hij toch in een moeilijk parket. Begin dat maar uit te leggen. Toen hij uitlegde dat hij muzikant was en bij Janse Bagge had uitgeholpen veranderde de toon van de Duitse politie. Van boos naar medelijdend. "Sie sind schon genug gestraft, bitte fahren sie weiter".

De allereerste keer in ons bestaan in Tungelroy en dan al meteen zo'n leuk optreden. Al met al een prachtige avond, ik val dadelijk in slaap met een grote glimlach op mijn gezicht.

Iedereen uit Tungelder, Rooj etc. hartstikke bedankt en tot over 11 jaar,

Henk (nu 62, dan 73)

Alle foto's van dit optreden op Flickr